Տոլմա գառան մսով և խաղողի թարմ տերևներով
Տոլմա գառան մսով և խաղողի թարմ տերևներով
Ողջույն ընկերներ
Տոլմայի բաղադրատոմսերը շատ են, և յուրաքանչյուր տանտիկին ունի այն պատրաստելու իր գաղտնիքներն ու յուրահատուկ ձևը:
Այսօր կկսիվեմ տոլմայի իմ սիրելի բաղադրատոմսով՝ շատ հետաքրքիր ու աներևակայելի համեղ:
Իսկական ժամանակն է հյուրերի և ընտանիքի անդամների համար այս ուտեստը պատրաստել, հատկապես հիմա, երբ դեռ կարելի է խաղողի թարմ տերևներ գտնել:
Բաղադրությունը՝
Խաղողի տերևներ
Գառան միս – 500 գր.
Տավարի միս – 500 գր.
Սոխ – 3 մեծ գլուխ
Բրինձ – 150 գր.
Տոմատի մածուկ – 2 ճ. գդ.
Աղացած կարմիր պղպեղ – 2 թ. գդ.
Չորացրած անանուխ – 1 ճ. գդ.
Չորացրած ծիտրոն – 1 ճ. գդ.
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Սոուսի համար
Սխտոր – 5-6 պճեղ
Կիտրոնի հյութ – 100 մլ
Չորացրած անանուխ – 2 ճ. գդ.
Կարագ – 100 գր.
Տոլմա գառան մսով և խաղողի թարմ տերևներով
Պատրաստման եղանակը
Կտրում ենք խաղողի տերևների պոչերը, լվանում ենք և եփում 3-4 րոպե՝ մինչև դրանք կփափկեն:
Տերևները դնում ենք քամիչի մեջ՝ ավելորդ ջուրը հեռացնելու համար: Նախընտրելի է, որ տերևների մեծությունը լինի ափից ոչ մեծ:
Եթե ձեզ մոտ մարինացված տերևներ են, ապա պարզապես դրանք ողողեք հոսող ջրի տակ և դրեք քամիչի մեջ:
Սկսենք զբաղվել ֆարշով:
Միսն ու սոխն աղում ենք, ավելացնում լվացած բրինձը, տոմատի մածուկը, աղը, աղացած կարմիր պղպեղը, չորացրած կանաչիները, կես բաժակ ջուր, ինչից հետո լավ հունցում ենք ֆարշը:
Անցնենք սոուսի պատրաստմանը:
Տապակի մեջ հալեցնում ենք կարագը, անջատում ենք կրակն ու կարագին ավելացնում ճզմած սխտորը, կիտրոնի հյութը և չորացրած անանուխը:
Տոլմա գառան մսով և խաղողի թարմ տերևներով
Յուրաքանչյուր խաղողի տերևի վրա դնում ենք 1 լիքը թ. գդ ֆարշ և ձիգ փաթաթում ենք:
Կաթսայի հատակը ծածկում ենք խաղողի տերևներով (այդպես կխուսափենք տոլմայի ներքևի շերտի կպնելուց):
Դասավորում ենք առաջին շերտը, վրան լցնում 2 ճ. գդ. սոուսից, և այդպես ամեն շերտի ժամանակ:
Կաթսայի մեջ լցնում ենք եռացրած աղի ջուր այնքան, որ թեթև ծածկի տոլմայի վերևի շերտը, վրան ափսե շուռ տալիս և դնում կրակին: Երբ ջուրը կեռա, ցածրացնում ենք կրակն ու եփում մոտավոր 1 ժամ կամ մի փոքր ավել:
Տոլման մատուցում ենք բնականաբար մածունով, բայց արդեն առանց սխտորի, քանի որ սոուսի մեջ այն բավարար քանակությամբ է:
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ:
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected