Պաննա-կոտտա անանուխով և հատապտղային սոուսով
Պաննա-կոտտա անանուխով և հատապտղային սոուսով
Իզուր չի, որ ես սիրում եմ Իտալիան և իտալական խոհանոցը: Թվում է, թե բոլոր համեղությունները հենց այնտեղ են ծնունդ առել:
Այսօր պատրաստելու ենք իտալական հրաշալի աղանդեր՝ պաննա-կոտտա, որը թարգմանաբար նշանակում է «եփված սերուցք»:
Այն շատ նուրբ, թեթև, թարմացնող և, իհարկե, հեշտ պատրաստվող աղանդեր է:
Դասական տարբերակում պաննա-կոտտան պատրաստում են միայն սերուցքից՝ այն էլ 33-36% յուղայնությամբ, բայց ես նախընտրում եմ վերցնել 20% յուղայնությամբ սերուցք և նաև կաթ ավելացնել, որպեսզի աղանդերը դառնա ավելի թեթև, փափուկ և պակաս կալորիական:
Եվ այսպես.
Բաղադրությունը՝
Սերուցք 20% - 500 մլ
Կաթ - 500 մլ
Շաքարավազ – 100 գր.
Ժելատին – 15 գր.
Անանուխ - մի քանի ճյուղ
Սոուսի համար
Ցանկացած հատապտուղ - 300 գր.
Շաքարավազ – 60 գր.
Եգիպտացորենի օսլա – 2 ոչ լիքը ճ. գդ.
Պաննա-կոտտա անանուխով և հատապտղային սոուսով
Պատրաստման եղանակը
Ժելատինի վրա լցնում ենք 50 մլ եռացրած սառեցրած ջուր և դնում մի կողմ:
Սերուցքն ու կաթը լցնում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում շաքարավազն ու անանուխը և հասցնում եռման աստիճանի՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով, որպեսզի շաքարավազը լուծվի:
Անջատում ենք կրակն ու 4-5 րոպե թողնում, որպեսզի զանգվածը մի փոքր սառչի:
Ինչից հետո հանում ենք անանուխի ճյուղերը, կաթնային զանգվածին ենք ավելացնում ժելատինը և լավ խառնում՝ մինչև այն ամբողջությամբ կլուծվի:
Պաննա-կոտտան լցնում ենք գավաթների կամ բաժակների մեջ և դնում սառնարանը՝ մի քանի ժամով, կարելի է նաև ամբողջ գիշեր:
Սոուսի համար հատապտուղները (ինձ մոտ ելակ է) հարում ենք բլենդերում, ստացված զանգվածը լցնում կաթսայի մեջ, ավելացնում շաքարավազն ու դնում կրակին: Երբ կսկսի եռալ, ավելացնում ենք մի քանի գդալ սառը ջրով բացված օսլան և եփում ևս 1-2 րոպե. սոուսը պետք է խտանա:
Սոուսը կարելի է մանր քամիկով անցկացնել՝ ելակի հատիկներից ազատվելու համար, սակայն ես դա չեմ անում:
Պաննա-կոտտա անանուխով և հատապտղային սոուսով
Մի փոքր սառեցնում ենք սոուսը, լցնում այն պաննա-կոտտայի վրա և մի քանի ժամով դնում սառնարանը:
Կարելի է զարդարել հատապտուղներով և թարմ անանուխի տերևներով:
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected