Դդումով կրեմ-ապուր. ֆիրմային բաղադրատոմս

Ողջույն ընկերներ

Դդումի սեզոնը շարունակվում է, ուստի այսօր մեր ճաշացանկում դդումով անհավանական համեղ կրեմ-ապուր է:

Այն հաստատ դուր կգա նույնիսկ նրանց, ովքեր դդում չեն սիրում: Հավատացեք, ես գիտեմ, թե ինչ եմ ասում, քանի որ դդումի սիրահար չէի մինչ այն պահը, երբ փորձեցի այս ապուրը: Հյուր էի գնացել և անհարմար էր մերժել տանտիրհու համառ խնդրանքը գոնե մեկ գդալ փորձել: Փորձեցի…և կերա երկու ափսե, ուղղակի անհարմար էր երրորդը խնդրել 😊

Էլ չեմ խոսում այն մասին, որ դդումը վիտամինների և հանքանյութերի իսկական պահեստ է, իսկ հատկապես աշնանն ու ձմռանը շատ կարևոր է իմունային համակարգի ամրապնդումը:

Ես բաղադրատոմսի մեջ իմ սեփական փոփոխություններն եմ արել, ավելացրել եմ որոշ բաղադրիչներ, այնպես որ կարող եմ վստահ ասել, որ սա իմ ֆիրմային բաղադրատոմսն է, որով էլ մեծ հաճույքով կկսիվեմ ձեզ հետ:

Իմ բաղադրատոմսի մեջ պարտադիր մտնում է թարմ ֆենխել, սակայն այն սուպերմարկետներում հազվադեպ է հանդիպում: Եթե ձեր աչքով ընկնի, անպայման այս ապուրի համար գնեք այն: Նկարը դնում եմ, որ հասկանալի լինի՝ ինչի մասին է խոսքը:

 

Եվ այսպես, մեզ անհրաժեշտ է.

 

Բաղադիրչները՝

Դդում – 1 հատ ոչ շատ մեծ

Ֆենխել – կես հատ

Կոճապղպեղ – 2 լիքը ճ. գդ.

Գազար – 1 հատ

Բուլղարական կարմիր պղպեղ – 1 հատ

Նեխուրի ցողուն կամ փոքր արմատ – 1 հատ

Կարմիր սոխ – 1 հատ

Թարմ չիլի պղպեղ – 1 հատ

Սերուցք 20% - 200 մլ

Ռոքֆոր կամ Դոր Բլյու պանիր – 50 գր. (ըստ ցանկության)

Չորացրած անանուխ – 1 թ. գդ.

Աղացած կարմիր պղպեղ – 0.5 թ. գդ.

Աղ՝ ըստ ճաշակի

Դդմի ապուր, դդմով ապուր, դդմով կրեմ ապուր, դդմով կրեմ-ապուր, ddmov apur, ddmov soupe, ddmi apur, ddmi soupe, ddmi crème apur, ddmi crème soupe, ddmov crème apur, ddmov crème soupe, baxadratoms,xohanoc, baghadratoms, inch epel aysor, utest, blwg, blwger, blwgger, xohanocayin bloger, kitchen, խոհանոց, խոհանոցային, բլոգ, բլոգեր, ինչ եփել ասյսօռ, ձեր օգնականը խոհանոցում, dzer ognakan@ xohanocum, dzer ognakany xohanocum, կիսվիր, կիսվիր.ամ, kisvir.am, fen[el, fenhel, фенхель, ֆենխել, ֆենհել  

Դդումով կրեմ-ապուր. ֆիրմային բաղադրատոմս

Պատրաստման եղանակը՝

Դդումը կտրատում ենք խորանարդաձև. չափսը կապ չունի, միևնույն է բոլոր բաղադրիչները հարելու ենք բլենդերում:

Կտրատված դդումը դնում ենք կաթսայի մեջ, ավելացնում ենք մաքրած և կտրատված նշված ողջ բանջարեղենը ու համեմում աղով: Կաթսայի մեջ այնքան ջուր ենք լցնում, որ լինի բանջարեղենի մակարդակից մի փոքր ցածր:

Կաթսան դնում ենք կրակին և եփում՝ մինչ բանջարեղենների պատրաստ լինելը՝ մոտ կես ժամ:

Ինչից հետո ավելացնում ենք պանիրն ու հարում ձեռքի բլենդերով՝ մինչ միասեռ զանգված ստանալը:

Այնուհետև լցնում ենք սերուցքը (եթե զգում, որ ձեր ապուրը թանձր է ստացվել, կարող եք մի քիչ եռացրած ջուր ավելացնել):

Կաթսան դնում ցածր կրակին, որպեսզի սերուցքը տաքանա:

Ուշադրություն. հանկարծ չեռացնեք՝ այդպես սերուցքը կարող է կտրվել:

Վերջում ավելացնում ենք աղացած կարմիր պղպեղը և չորացրած անանուխը:

Վերջ, մեր համեղ ու շատ հեշտ պատրաստվող ապուրը պատրաստ է: Կարելի է մատուցել դդումի բոված սերմերով:

 

Բարի ախորժակ

 

Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:  

Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:

Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում