Հավի բդիկներ մոցարելլայով

Ողջույն ընկերներ

Այսօր մենք պատրաստելու ենք շատ օրիգինալ, համեղ ու հեշտ ուտեստ՝ հավի բդիկներ մոցարելլայով և եգիպտացորենով:

Դուք կարող եք վերցնել հավի ցանկացած մաս, որը սիրում եք՝ բդիկի ներքի մասը, թևիկներ և նույնիսկ կրծքամիս:

Այս ուտեստի մեջ գլխավորն օրիգինալ մարինադն է և սոուսը, որոնք էլ մսին յուրահատուկ բույր ու պիկանտ համ են փոխանցում, իսկ հալված մոցարելլայի հետ համադրությամբ ուտեստը յուրատեսակ շուք է ձեռք բերում:

Եվս մեկ պահ. ես ուտեստը պատրաստեցի եգիպտացորենով, բայց հասկացա, որ շատ հանգիստ կարելի է և այն չօգտագործել:

 

Եվ այսպես, մեզ պետք է.

Հավի բդիկներ մոցարելլայով

Բաղադրիչները`

Հավի բդիկների վերևի հատված – 3 հատ

Մոցարելլա – 200 գր.

Թարմ խաշած կամ պահածոյացված եգիպտացորեն – 1 ճ. գդ.

 

Մարինադի համար

Կարրի փոշի - 1 ճ. գդ.

Մանրացված սխտոր կամ սխտորի փոշի – 1 ճ. գդ.

Աղ – 1 թ. գդ.

Կոճապղպեղի փոշի – 1 թ. գդ.

Աղացած սև պղպեղ – 1 թ. գդ.

Օրեգանո – 1 թ. գդ.

Կաթ – 350 մլ

 

Բարբեքյու սոուս

Չիլի փոշի – 1 թ. գդ.

Սոյայի սոուս – 1 ճ. գդ.

Չոր սպիտակ գինի – 2 ճ. գդ.

Մեղր - 1 ճ. գդ.

Կետչուպ – 2 ճ. գդ.

Կոճապղպեղի փոշի – 1 թ. գդ.

Աղացած սև պղպեղ – 1 թ. գդ.

Սխտորի ջուր – 5 ճ. գդ.

 

Սխտորի ջուր

Մանրացված սխտոր – 1 ճ. գդ.

Ջուր – 5 ճ. գդ.

     

Հավի բդիկներ մոցարելլայով

Պատրաստման եղանակը

Լվանում ենք հավի բդիկները, չորացնում թղթե սրբիչով և կտրում երկու մասի: (Կարելի է հեռացնել ոսկորը):

Բդիկները դնում ենք տարայի մեջ, ավելացնում ենք մարինադի համար նախատեսված չոր բաղադրիչները, լցնում ենք կաթն ու լավ խառնում:

Փակում ենք կափարիչով և ամբողջ գիշեր թողնում սառնարանում:

 

Պատրաստում ենք սխտորի ջուրը.

Ճզմում ենք սխտորը, ավելացնում ջուրը և թողնում 30 րոպե: Այնուհետև անցկացնում ենք մաղի միջով. մեզ պետք է գալու միայն հեղուկը:

Սխտորի ջրին ավելացնում ենք բարբեքյու սոուսի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները՝ բացառությամբ աղացած սև պղպեղի, և խառնում ենք:

Սոուսը լցնում ենք տապակի մեջ և եփում ենք մարմանդ կրակի վրա 6-7 րոպե (սոուսը պետք է թանձրանա): Վերջում ավելացնում ենք սև պղպեղը:

Միսը հանում ենք մարինադի միջից և դնում քամիչի վրա՝ ավելորդ հեղուկից ազատվելու համար:

Բդիկները դնում ենք ջեռոցի ցանցի վրա, իսկ ցանցի ներքևում՝ տապակ ենք տեղադրում, որպեսզի յուղը դրա վրա կաթա:

 Hav, havi bud, havi bdik, havi bdikner, utest, inch patrastel, inch utel, kitchen blog, Armenian kitchen blog, kisvir, kisvir.am, հավ, հավից ուտեստ, հավով ուտեստ, հավի բդիկ, հավի բդիկներ, ինչ պատրաստել, ինչ պատրաստել այսօր, ուտեստ, խոհանոց, բաղադրատոմս, baxadratoms, խոհանոցային բլոգ, խոհանոցային բլօգ, բլօգ, բլոգ, բլոգեր

Բդիկները տեղափոխում ենք նախապես 200° տաքացրած ջեռոցը՝  30-35 րոպեով: Երբ միսը մի կողմից կարմրում է, շուռ ենք տալիս և թողնում ևս 10-15 րոպե:

Պատրաստի բդիկները դնում ենք ափսեի մեջ և երկու կողմից քսում մեր բարբեքյու սոուսը (ավելի հարմար կլինի դա անել խոհանոցային վրձինով):

 

Մաքուր տապակի վրա լցնում ենք քերած մոցարելլան, այնուհետև՝ եգիպտացորենը, վրան՝ շարում բդիկները: Տապակը դնում ենք թույլ կրակին և հալեցնում պանիրը:

Պատրաստի ուտեսը պետք է անմիջապես մատուցել՝ հենց տապակի մեջ, քանի դեռ մոցարելլան հալված է:

Պարզ և անչափ համեղ

 

Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ


 

Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:  

Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:

Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում

Բարի ախորժակ