Հյութալի կոտլետներ տոլստոլոբիկից (արծաթե կարպից)
Հյութալի կոտլետներ տոլստոլոբիկից (արծաթե կարպից)
Ողջույն ընկերներ
Ձկան սիրահարների համար այսօր ուզում եմ կիսվել տոլստոլոբիկից պատրաստված կոտլետների բաղադրատոմսով:
Իրականում նման կոտլետներ կարելի է պատրաստել ցանկացած խոշոր սպիտակ ձկից, բայց լավագույնս դրանք ստացվում են հենց տոլստոլոբիկից:
Այն նուրբ, մի փոքր յուղոտ միս է, ինչի շնորհիվ էլ կոտլետները միշտ հյութալի ու համեղ են ստացվում՝ հատկապես եթե հետևեք պատրաստման այն նրբություններին, որոնցով կիսվելու եմ հաջորթիվ 😉
Եվ այսպես, գնացինք.
Բաղադրիչները՝
Տոլստոլոբիկի ֆիլե – 700-800 գր
Սոխ – 1 գլուխ
Կաթ – 150 մլ
Ձու – 1 հատ
Սպիտակ հաց – 300 գր
Սամիթ – 1 ճ. գդ. (ըստ ցանկության)
Կարագ – 30-35 գր
Քրքում – 1/3 թ. գդ.
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Աղացած սպիտակ պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Ալյուր՝ պանիրովկայի համար
Հյութալի կոտլետներ տոլստոլոբիկից (արծաթե կարպից)
Պատրաստման եղանակը
Լվանում ենք տոլստոլոբիկը, կտրում պոչն ու լողակները, առանձնացնում գլուխը:
Ֆիլեն կտրում ենք ողնաշարից և հանում փշերը:
Կաշին, եթե բարակ ու կոպիտ չէ, կարող է մնալ: Հակառակ դեպքում այն պետք է հեռացվի:
Իրականում այս ամենից կարելի է խուսափել և հեշտացնել ձեր գործը, եթե ձուկը գնելիս խնդրեք վաճառողին այս պրոցեսն անի ձեր փոխարեն:
Հա, չմոռանաք նրան թեյավճար թողնել☺️
Լվանում ենք ձուկը ևս մեկ անգամ ու կտրատում ենք ոչ մեծ կտորներով:
Հացի միջուկի վրա կաթ ենք լցնում և մի կողմ դնում:
Տոլստոլոբիկի ֆիլեն, սոխն ու քամած հացը 2 անգամ անցկացնում ենք մսաղացով:
Ավելացնում ենք ձուն, մանրացված կանաչին, համեմում ենք աղով ու պղպեղով և ձեռքերով լավ խառնում ֆարշը: Այնուհետև սկսում ենք այն ծեծել:
Հյութալի կոտլետներ տոլստոլոբիկից (արծաթե կարպից)
Ուշադրություն. պետք է լավ ծեծել՝ ֆարշը ուժով վերևից գցելով թասի մեջ կամ սեղանի վրա մինիմում 10-15 անգամ: Այսպես մեծանում է ֆարշի կպչունությունը և կոտլետները տապակելիս չեն փշրվում:
Ֆարշը թողնում ենք սառնարանում 10 րոպե հանգստանա:
Որպեսզի ձկան ֆարշն ավելի նուրբ և հյութեղ դառնա, դրա մեջ կարագ ենք ավելացնում: Դրա համար կարագը պետք է սառեցնել և տապակելուց անմիջապես առաջ քերել ֆարշի մեջ:
Թասի մեջ լցնում ենք ալյուրն ու քրքումը:
Տաքացնում ենք բուսայուղով տապակը: Թաց ձեռքերով ֆարշից մի փոքր վերցնում ենք և ձևավորում օվալ կամ կլոր կոտլետներ, դրանք թավալ ենք տալիս ալյուրի մեջ, թափ ենք տալիս ավելորդ ալյուրն ու երկու կողմից տապակում՝ մինչ ոսկեգուն դառնալը:
Այսքանը, և մեր հյութեղ կոտլետները պատրաստ են ☺️
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected