Սմբուկից հովհար. պարզ և տոնական
Սմբուկից հովհար
Քանի որ ինքս սմբուկի մեծ սիրահար եմ, սեզոնի ընթացքում այս արքայական բանջարեղենից տարատեսակ ուտեստներ եմ պատրաստում:
Ես ձեզ հետ կկսիվեմ սմբուկից պատրաստված մի շարք բաղադրատոմսերով
Իսկ այսօր մենք պատրաստելու ենք շատ համեղ ուտեստ՝ սմբուկից հովհար: Պարզ և տոնական. այն իր նրբաճաշակ համով և գեղեցիկ տեսքով անպայման դուր կգա ձեր հյուրերին:
Բաղադրությունը՝ (4 անձի համար)
Սմբուկ - 4 հատ
Հավի ֆիլե - 500 գր.
Միջին չափսի լոլիկներ - 4 հատ
Սոխ - 1 գլուխ
Դեղին պինդ պանիր - 150-200 գր.
Բուսայուղ - 50 գր.
Աղ և աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Չորացրած կանաչի՝ Օրեգանո և բազիլիկ– կես թ. գդ.
Սմբուկից հովհար
Պատրաստման եղանակը
Սմբուկը լավ լվանում ենք: Սուր դանակով երկարությամբ կտրվածքներ անում՝ չհասնելով կոթին (կոթից 1 սմ ներքև): Սմբուկներին աղ ենք քսում և թողնում 20 րոպե: Այնուհետև դրանք լվանում ենք և թղթե սրբիչով չորացնում:Ես սովորաբար չեմ նկարում պատրաստման գործընթացը, բայց այս անգամ բացառություն եմ արել, որպեսզի պատկերավոր ցույց տամ՝ ինչպես ճիշտ կտրել սմբուկը:
Հետո տապակի մեջ լցնում եք բուսայուղի կեսը և տապակում մանր կտրատված սոխը, այնուհետև՝ 5-6 րոպեից տապակի մեջ ավելացնում ենք մանր կտրատված հավի ֆիլեն:
Երբ միսը թեթև կտապակվի, պետք է ավելացնել մանր խորանարդներով կտրատված լոլիկը (հա, չմոռանաք նախօրոք հանել լոլիկների կաշին): Շարունակում ենք տապակել ևս 15 րոպե: Վերջում համեմում ենք աղով և պղպեղով:
Վերջ, մեր միջուկը պատրաստ է:
Ապա խորը ամանի մեջ լցնում ենք մնացած բուսայուղը, մի փոքր համեմում աղով, ավելացնում չորացրած կանաչիները, լավ խառնում և խոհանոցային վրձինով քսում սմբուկից հովհարի բոլոր կողմերին՝ և միջից, և դրսից:
Սմբուկները դասավորում ենք ձեթով քսված տապակի մեջ և դնում 180° տաքացրած ջեռոցը՝ 15-20 րոպեով:
Այնուհետև սմբուկները հանում ենք ջեռոցից և կտրվածքների մեջ լցնում մեր պատրաստած միջուկը:
Վրան լցնում ենք քերած պանիրն ու կրկին դնում ջեռոցը՝ 15-20 րոպեով:
Ահա և վերջ:
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected