Դդմիկով և բանջարեղենով նավակներ
Դդմիկով և բանջարեղենով նավակներ
Քանի դեռ բանջարեղենային թեժ սեզոն է, իսկական լավ առիթ է պատրաստել այս հեշտ և արագ ուտեստը:
Դդմիկը հիանալի բանջարեղեն է «լցոնելու» համար, քանի որ դրա մսային հատվածը մաքրելուց հետո մնում է «նավակը», որը կարելի է լցոնել ցանկացած միջուկով:
Այստեղ կարող եք զարկ տալ ձեր երևակայությանը, որքան կուզեք:
Իսկ այսօր ես կկիսվեմ հետևյալ տարբերակով.
Բաղադրիչները (4 նավակի համար)
Դդմիկ – 2 հատ
Խաշած երիտասարդ կարտոֆիլ – 4 հատ ոչ մեծ
Չերի լոլիկ – 8-10 հատ
Ձիթապտուղ – 100 գր.
Սուլուգունի կամ մոցարելլա պանիր 150 գր.
Մաղադանոս
Պաքսիմատ – 2 ճ. գդ.
Աղացած սև պղպեղ – 0.5 թ. գդ.
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Ձիթայուղ – 2 ճ. գդ.
Դդմիկով և բանջարեղենով նավակներ
Պատրաստման եղանակը
Լվանում ենք դդմիկները, դրանց եզրերը պետք չէ կտրել:
Յուրաքանչյուր դդմիկ բաժանում ենք երկու մասի, մեջտեղի հատվածում կտրվածքներ անում և գդալի օգնությամբ հեռացնում ենք միջուկը:
Եղեք զգուշ, որպեսզի կաշին չվնասեք և ստացված նավակի մեջ անցք չանեք:
Նավակներին դրսից և ներսից ձիթայուղ ենք քսում և դնում տապակի վրա:
Դդմիկները դնում ենք նախօրոք 180° տաքացրած ջեռոցը (ռեժիմը՝ վերև-ներքև միացրած) և տապակում 10-15 րոպեի ընթացքում: Դրանք պետք է մի թեթև փափկեն:
Դդմիկով և բանջարեղենով նավակներ
Կտրատում ենք խաշած կարտոֆիլը, չերի լոլիկը, զեյթունն ու կանաչին: Համեմում ենք աղով և պղպեղով, ավելացնում 2 ճ. գդ. ձիթայուղ և պաքսիմատ: Խառնում ենք ստացված զանգվածն ու դրանով լցոնում ջեռոցից հանած դդմիկները:
Դրանք նորից ջեռոցն ենք դնում և եփում ևս 20-25 րոպե: Պատրաստ լինելուց 10 րոպե առաջ յուրաքանչյոր դդմիկի վրա դնում ենք երկուական կտոր պանիր: Երբ պանիրը հալվի և մի թեթև կարմրի, արդեն կարող ենք տապակը հանել ջեռոցից:
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected