Թխվածքաբլիթ Խվորոստ. մի փոքր նոստալգիա
Թխվածքաբլիթ Խվորոստ
Ողջույն ընկերներ
Այսօր մենք կընկնենք նոստալգիայի գիրկն ու կպատրաստենք ԽՍՀՄ ժամանակների ամենահայտնի քաղցրավենիքներից մեկը՝ «Խվորոստ» թխվածքաբլիթը:
Այսօր այն իր տեղը զիջել է ժամանակակից նորաձև աղանդերների, և երիտասարդ սերունդը դժվար թե նույնիսկ լսած լինի խվորոստի մասին, բայց եկեք վերադարձնենք այս համովությունը մեր սեղաններ, մանավանդ, որ այն արագ ու հեշտ է պատրաստվում և ստացվում է շատ համեղ ու խրթխրթան, իսկ սեղաններից անհետանում է բառացիորեն մի քանի ժամվա ընթացքում:
Բաղադրությունը
Ալյուր – 400 գր.
Ձու – 1 հատ
Շաքարավազ – 2 ճ. գդ.
Աղ – 1 պտղունց
Սոդա – ½ թ. գդ.
Վանիլին – 1 պտղունց
Կեֆիր – 200 մլ.
Օղի – 1 ճ. գդ.
Բուսայուղ – 2 ճ. գդ. (խմորի մեջ)
Բուսայուղ – 400 գր. (տապակելու համար)
Թխվածքաբլիթ Խվորոստ
Պատրաստման եղանակը
Վենչիկով հարում ենք ձուն, ավելացնում աղը, շաքարը, վանիլին ու օղին: Սոդան հանգցնում ենք կեֆիրի մեջ, լցնում ձվի վրա, ավելացնում 2 ճ. գդ. բուսայուղը, ինչից հետո մասերով ավելացնում ենք մաղած ալյուրն ու հունցում խմորը:
Այն շատ նուրբ է ստացվում և կարող է նույնիսկ մի փոքր կպնել մատներին, բայց սա խնդիր չի. խմորը բացելուց աշխատանքային սեղանին ալյուր ենք շաղ տալու:
Խմորը ծածկում ենք սննդային թաղանթով և թողնում 20 րոպե, որ հանգստանա:
Վերցնում ենք խմորի ¼ մասն ու գրտնակով բարակ շերտով բացում ենք, կտրատում ռոմբերի: Յուրաքանչյուր ռոմբի մեջտեղի հատվածում կտրված ենք անում և անկյունները անցկացնում այդ կտրվածքի միջով: Նայեք նկարին, թե ինչպես պետք է ստացվի:
Տաքացնում ենք ձիթայուղը, դրա մեջ տապակում ենք խվորոստը՝ մինչ ոսկեգույն դառնալը:
Այն շատ արագ է տապակվում, այնպես որ 4-5 հատիկից ավել միաժամանակ մի գցեք ֆրիտյուրի մեջ, հակառակ դեպքում չեք հասցնի շրջել ու թխվածքաբլիթը կայրվի:
Ֆրիտյուրից հանելուց հետո խվորստը դնում ենք թղթից սրբիչի վրա՝ ավելորդ յուղը ներծծելու համար:
Այնուհետև տեղափոխում ենք դրանք մատուցման ափսեի մեջ և վրան առատորեն շաղ ենք տալիս շաքարի փոշին և վերջ, կարելի է արդեն թեյնիկը միացնել ☺️
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected