Պանրով պիրոգ՝ շերտավոր խմորից
Պանրով պիրոգ՝ շերտավոր խմորից
Ողջույն ընկերներ
Այսօր ես ձեզ հետ կկսիվեմ իմ սիրելի բաղադրատոմսերից մեկով. պանրով պիրոգ՝ շերտավոր խմորից:
Այն իսկապես շատ հեշտ ու արագ է պատրաստվում, հատկապես արդեն պատրաստի խմորով, որը, անկասկած, կա գրեթե բոլոր տանտիրուհիների սառնարաններում☺️
Այս պիրոգը հանգիստ ու վստահ կարող եք պատրաստել ոչ միայն ընտանիքի անդամների, այլև հյուրերի համար. նախ այն բավականին տոնական տեսք ունի, երկրորդը՝ այն շատ համեղ, նուրբ ու պիկանտ նախուտեստ է:
Եվ այսպես.
Բաղադրիչները՝
Շերտավոր խմոր – 400 գր.
Պանիր՝ Ադիղե կամ Ալաշկերտ (ոչ շատ աղի) – 200 գր.
Սուլուգունի – 100 գր.
Կաթնաշոռ 9% - 200 գր.
Թթվասեր – 200 գր.
Ձու – 3 հատ
Օսլա – 2 լիքը ճ. գդ.
Թարմ համեմ – կես կապ
Թարմ մաղադանոս – կես կապ
Թարմ կամ չորացրած անանուխ – 1 թ. գդ.
Մշկընկույզ – ¼ թ. գդ.
Պաքսիմատ – 1 լիքը ճ. գդ.
Պանրով պիրոգ՝ շերտավոր խմորից
Պատրաստման եղանակը
Շերտավոր խմորը ոչ այնքան բարակ գրտնակում ենք ալյուրոտված աշխատանքային մակերսի վրա:
Չափսերով խմորը պետք լինի մի փոքր ավելի մեծ, քան մեր ֆորման է, որի մեջ պատրաստելու ենք պիրոգը:
Ֆորմայի վրա բուսայուղ ենք քսում, խմորը տեղափոխում դրա մեջ՝ կողքերը ձևավորելով այնպես, ինչպես ցույց է տրված նկարում:
Պանրով պիրոգ՝ շերտավոր խմորից
Խմորը պատառաքաղով ծակծկում ենք մի քանի տեղից և դնում սառնարանը՝ 15-20 րոպեով:
Այդ ընթացքում պատրաստում ենք պանրային զանգվածը:
Թասի մեջ լցնում ենք մեծ քերիչով անցկացրած պանիրը, թթվասերը, կաթնաշոռը, մի փոքր հարած ձուն, օսլան և լավ խառնում ենք: Իմիջայլոց՝ ես հաճախ օգտագործում եմ Yeremyan PRODUCTS ընկերության թթվասերն ու կաթնաշոռը, որովհետև եղել եմ արտադրամասում և գիտեմ, որ կաթնամթերքն այնտեղ պատրաստվում է բնական կաթից:
Վերջում ավելացնում ենք մանր կտրատված կանաչին, մշկընկույզն ու անանուխը:
Ի դեպ, այս փուլում հանգիստ կարող եք ձեր երևակայությանն ու նախասիրություններին ազատություն տալ և միջուկին ավելացնել, օրինակ, ուրց, մանր կտրատված բուլղարական պղպեղ, ձիթապտուղներ, կանաչ ոլոռ կամ լոլիկ:
Մի խոսքով, ստեղծագործեք որքան ձեր սիրտը կուզի ☺️
Պանրով պիրոգ՝ շերտավոր խմորից
Ստեղծագործել և էքսպերիմենտներ անել, փորձել նոր համեր ու համադրություններ. սա իմ կրեդոն է խոհանոցում:
Սառնարանից հանում ենք խմորով ֆորման, վրան առատ շերտով ցանում ենք պաքսիմատը (որպեսզի խմորը չթրջվի), լցնում պանրային զանգվածը և ֆորման ուղարկում 180° տաքացրած ջեռոցը՝ 35-40 րոպեով:
Պանրային զանգվածը պետք է բարձրանա և թեթև կարմրի:
Անջատում ենք ջեռոցն ու պիրոգը թողնում ներսում 10 րոպե. պետք չէ այն միանգամից հանել, որպեսզի չնստի:
Վուալյա, ահա և վերջ
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected