Կարտոֆիլի նագեթներ. պարզ և անսովոր բաղադրատոմս
Կարտոֆիլի նագեթներ
Ողջույն, ընկերներԱյսօր առաջարկում եմ միասին պատրաստենք մի ուտեստ, որի բաղադրատոմսը պատահաբար լսել եմ խոհարարական հաղորդումներից մեկում, արդեն չեմ էլ հիշում՝ ո՞րում ☺️
Ուտեստն ինձ այնպես հետաքրքրեց իր պարզությամբ և անսովորությամբ, որ ես անմիջապես պատրաստեցի այն: Իսկ այն անսովոր է նրանով, որ դուք պատրաստում եք եփովի խմոր ինչպես էկլերի համար, բայց ավելացնելով կարտոֆիլի խյուս:
Լավ, երկար չտանջեմ ձեզ, սկսենք
Բաղադրիչները՝
Պատրաստման եղանակը
Կաթսայի մեջ լցնել կաթն ու ջուրը և դնել կրակին: Համեմել աղով, ավելացնել կարագը: Եռալուն պես վերցնել կրակի վրայից և ավելացնել ալյուրը, չիլի պղպեղը, լավ խառնել փայտյա գդալով և նորից դնել ցածր կրակի վրա:
Կրակի վրա Խառնել մեկ ու կես րոպե՝ այսպես ասած եփել խմորը: Հանել կրակի վրայից, ավելացնել 2 ձու և լավ խառնել:
Այստեղ կիսվեմ իմ գաղտնիքով. ձուն ես նախօրոք կոտրում եմ առանձին ափսեի մեջ և վենչիկով հարում, որպեսզի սպիտակուցն ու դեղնուցը լավ միախառնվեն:
Կարտոֆիլի նագեթներ
Հետո պետք է ավելացնել կարտոֆիլի խյուսը:Իմիջայլոց այն կարելի է նախապես պատրաստել մեկ-երկու օր առաջ: Կամ, օրինակ, եթե նախորդ օրվա ընթրիքից մնացած կարտոֆիլի խյուս ունեք, սա հինալաի տարբերակ է այն օգտագործելու ☺️
Խմորը պետք է լցնել պարկիմեջ (кондитерский мешок):
Տաքացնել, շիկացնել բուսայուղը կաթսայի մեջ. այսինքն՝ ֆրիտյուր անե: Կարող եք ֆրիտյուրնիցայի մեջ տապակել, եթե ունեք: Հենց յուղի մեջ պարկից պետք է ճզմել խմորը՝ 2-3 սմ չափսով:
Տապակել մինչև ոսկեգույն դառնալը, այնուհետև դնել թղթե սրբիչի վրա՝ ավելորդ յուղը հեռացնելու համար:
Ահա և վերջ: Կարող եք մատուցել ցանկացած սոուսով, թթվասերով, կետչուպով:
Իմ սառնարանում դեռ Մարինարա սոուս է մնացել, կարտոֆիլի նագեթները ես հենց դրա հետ էլ կմատուցեմ:
Բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected