Պահքի կոտլետներ պատրաստված ոլոռից և ոսպից
Պահքի կոտլետներ
Ողջույն ընկերներ:
Հիմա Մեծ Պահք է, ինչով էլ պայմանավորված մեզանից շատերը սննդակարգում որոշակի կանոնների ենք հետևում:
Իսկ այն տնային տնտեսուհիների մոտ, ում ընտանիքի անդամներից ինչ-որ մեկը պահքի մեջ է, սուր հարց է դրված՝ ի՞նչ պատրաստել, որպեսզի լինի և՛ օգտակար, և՛ համեղ:
Ահա ինչու լոբազգիներից պատրաստված կոտլետները իդեալական են պահքի ընթացքում (ու ոչ միայն), առհասարակ դրանք հիանալի այլընտրանք են մսին, քանի որ պարունակում են սպիտակուցներ և ամինաթթուներ:
Եվ այսպես, սկսենք.
Բաղադրիչները՝
Ոլոռ - 1 բաժակ
Դարչնագույն ոսպ - 0.5 բաժակ
Կարմիր ոսպ - 0.5 բաժակ
Կարտոֆիլ - 1 հատ
Դդմիկ - 1 հատ
Գազար - 1 հատ
Սոխ - 2 մեծ գլուխ
Սխտոր - 3 պճեղ
Կծու չիլի պղպեղ - 1 հատ (ըստ ցանկության)
Համեմ, մաղադանոս և սամիթ - 1 մեծ կապ
Համեմի աղացած սերմ - ¼ թ. գդ.
Աղացած զիրա - ¼ թ. գդ.
Աղ, սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Բուսայուղ՝ տապակելու համար
Պահքի կոտլետներ
Պատրաստման եղանակը
Ոլոռն ու դարչնագույն ոսպը լավ լվանում ենք և ամբողջ գիշեր թողնում սառը ջրի մեջ (կարելի է նաև միասին՝ նույն թասի մեջ):
Առավոտյան՝ եփելուց կես ժամ առաջ, կարմիր ոսպը թրջում ենք սառը ջրի մեջ:
Ինչից հետո բոլոր լոբազգիները լզցնում ենք քամիչի մեջ, նորից լավ լվանում հոսող ջրով և քամում:
Խոշոր քերիչով անցկացնում ենք կարտոֆիլը, գազարը, դդմիկն ու սոխը:
Տապակի մեջ լցնում ենք 2 ճ. գդ. բուսայուղը տաքացնում ենք տապակի մեջ և այնտեղ ավելացնում բոլոր բանջարեղենները. այդպես շոգեխաշում ենք, մինչ կգոլորշիանա ողջ ջուրը:
Սրա համար կպահանջվի ընդամենը 6-7 րոպե. պետք չէ բանջարեղենը լավ տապակել:
Այնուհետև մսաղացով աղում ենք ոլոռը, 2 տեսակ ոսպն ու սխտորը:
Պահքի կոտլետներ
Եթե դուք ունեք խոհանոցային կոմբայն, ապա կարող եք դրանք աղալ այնտեղ, բայց այդ դեպքում ավելացրեք 50 մլ սառը ջուր, որպեսզի զանգվածը ստացվի միատարր և չլինի շատ խիտ:
Ստացված զանգվածը և տապակած բանջարեղենը խառնում ենք, ավելացնում աղը, պղպեղը և համեմունքները (ի դեպ կարող եք ավելացնել այն նրանք, որոնք ձեզ են դուր գալիս):
Վերջում շատ մանր կտրատում ենք կանաչիները և ավելացնում ստացված ֆարշին:
Եթե զգում եք, որ ֆարշը շատ չոր և խիտ է ստացվել, ավելացրեք կես սուրճի բաժակ ջուր և մի երկու գդալ բուսայուղ ու լավ խառնեք. կարող եք դա անել նաև ձեռքով:
Լավ տաքացնում ենք բուսայուղն ու 2 կողմից տապակում մեր կոտլետները ցածր կրակի վրա՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը: Ավելի լավ է տապակել փակ կափարիչով:
Ահա և վերջ, պահքի մեր կոտլետներն պատրաստ են:
Պահքի կոտլետներ
Աստծո օրհնությունը ձեզ և ձեր ընտանիքներին:
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected