Տորթ Արջուկ. հետաքրքիր բաղադրատոմս
Տորթ Արջուկ. հետաքրքիր բաղադրատոմս
Ողջույն ընկերներ
Այսօր ցանկանում եմ կիսվել ձեզ հետ Արջուկ տորթի բաղադրատոմսով, որը բոլորին հայտնի է դեռ խորհրդային տարիներից:
Իմ բաղադրատոմսը մի փոքր տարբերվում է դասականից. հնարավոր է այն ձեզ բարդ թվա, բայց հավատացեք այս հիանալի համի համար արժի ռիսկի գնալ ու պատրաստել այս տորթը:
Եվ այսպես, սկսեցինք.
Բաղադրիչները՝
Ալյուր – 400 գր.
Ձվի դեղնուց – 5 հատ
Կարագ – 180 գր.
Թթվասեր – 1.5 ճ. գդ.
Սոդա – 0.5 թ. գդ.
Աղ – 1 պտղունց
Մեկ կիտրոնի ցեդրա
Բեզեի համար
Ձվի սպիտակուց – 4 հատ
Շաքարավազ – 150 գր.
Ընկույզ – 150 գր.
Կրեմի համար
Կարագ – 180 գր.
Խտացրած կաթ – 1 բանկա
Գանաժի համար
Կաթ – 70 մլ
Սև շոկոլադ – 150 գր.
Կարագ – 15 գր.
Տորթ Արջուկ. հետաքրքիր բաղադրատոմս
Պատրաստման եղանակը
Սկզբում պատրաստում ենք խմորը:
Մեծ թասի մեջ մաղում ենք ալյուրը, վրան ավելացնում ենք քերիչով անցկացված սառեցված կարագը:
Կարևոր պահ. կարագը քերելու ընթացքում այն փափկում է և սկսում կպչել ձեռքերին և քերիչին, դրա համար քերելու ընթացքում այն պետք է թաթախել ալյուրի մեջ:
Ձեռքերով խառնում ենք կարագն ու ալյուրը, ավելացնում դեղնուցները, թթվասերը, սոդան, աղն ու կիտրոնի ցեդրան և ամբողջը լավ խառնում:
Ստացված խմորը դնում ենք աշխատանքային սեղանի վրա և հունցում մինչ միասեռ դառնալը: Պետք է ստացվի փխրուն նուրբ խմոր:
Այն դնում ենք տոպրակի մեջ և տեղափոխում սառնարանը՝ 30 րոպեով:
Մինչ մեր խմորը կսառչի, պատրաստենք բեզեն:
Սառը սպիտակուցները միքսերով հարում ենք ՝ աստիճանաբար ավելացնելով արագությունը, այնուհետև մաս-մաս լցնում ենք շաքարավազը՝ շարունակելով հարել մինչ կոշտ գագաթներ ստանալը:
Բեզեին ավելացնում ենք մանրացված ընկույզն ու զգուշորեն խառնում:
Բեզեն նույնպես դնում ենք սառնարանը:
Սառնարանից հանում ենք խմորը, դրան երշիկի ձև տալիս և բաժանում 4 հավասար մասի
Սկզբում խմորի առաջին մասն ենք գրտնակում մեր թխելու ֆորմայի չափսով: իմ ֆորման 24 սմ տրամագծով է:
Տորթ Արջուկ. հետաքրքիր բաղադրատոմս
Եթե գրտնակելիս խմորը կպչում է, մի փոքր ալյուր ենք շաղ տալիս աշխատանքային սեղանին:
Գրտնակված խմորը զգուշերոն դնում ենք ֆորմայի վրա, ձեռքերով հավասարեցնում եզրերն ու վրան լցնում բեզեի մի մասը /բեզեն աչքաչափով բաժանեք 4 մասի/ : Պետք է ստացվի այսպես.
Բեզեով խմորն ուղարկում ենք 180 ° տաքացրած ջեռոցն ու թխում 10-15 րոպե:
Այսպես թխում ենք 4 կորժերը և թողնում, որ դրանք լրիվ սառչեն:
Պատրաստում ենք կրեմը:
Հարում ենք փափկեցրած կարագը՝ մինչ սպիտակ դառնալը, այնուհետև գդալ-գդալ ավելացնում խտացրած կաթը՝ այդ ընթացքում շարունակելով հարել: Որպեսզի կրեմը շատ ջրալի չստացվի, ես օգտագործում եմ 1 բանկա խտացրած կաթից 2 լիքը ճ. գդ. պակաս:
Հավաքում ենք տորթը. կորժերի վրա քսում ենք կրեմը և իրար վրա դնում: Տորթի կողքերը և վերևի շերտը նույնպես պատում ենք կրեմով:
Տորթը 1 ժամ թողնում ենք սենյակային ջերմաստիճանում, որպեսզի կրեմը մի փոքր ներծծվի, այնուհետև դնում ենք սառնարանը:
Այդ ընթացքում պատրաստում ենք գանաժը.
Դրա համար կաթսայի մեջ տաքացնում ենք կաթը, անջատում կրակն ու տաք կաթի մեջ հալեցնում շոկոլադը: Վերջում փայլի համար ավելացնում ենք 15 գր կարագը:
Թողնում ենք գանաժը մի փոքր սառչի և լցնում տորթի վրա:
Տորթի կողքերը կարելի է զարդարել մանրացված ընկույզով:
Պատրաստի տորթը կրկին դնում ենք սառնարանը՝ մինչ գանաժն ամբողջությամբ կսառչի:
Վերջ, մնում է վայելեք համեղ տորթը
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected