Մսային սոլյանկա տավարի երիկամներով
Մսային սոլյանկա տավարի երիկամներով
Ողջույն ընկերներ
Այսօր ձեզ հետ կիսվելու եմ ավանդական ռուսական ապուրի՝ «Սոլյանկա» -ի բաղադրատոմսով:
Այս ապուրը ես շատ եմ սիրում, հատկապես եթե այն երիկամներով է պատրաստված, որովհետև այդպես ապուրն ավելի պիկանտ համ է ստանում:
Իհարկե դուք կարող եք և այս բաղադրիչը չօգտագոչծել, չնայած խորհուրդ չեմ տալիս☺️
Իսկ ինչ վերաբերվում է մնացած մսային բաղադրիչներին, կարող եք ձեր ցանկությամբ ու նախասիրությամբ ընտրել դրանք, միայն բոլորը պետք է լինեն բարձր որակի: Ես թվել եմ այն տեսականին, որն ինքնս եմ օգտագործում:
Այսպիսի յուղալի, անուշաբույր և հագեցնող ապուրը հիանալի կջերմացնի ցուրտ ձմռանը:
Չնայած բաղադրիչների առատությանը՝ սոլյանկան շատ հեշտ է պատրաստվում:
Միայն երիկամները պատրաստելիս մի փոքր կչարչարվեք, բայց հավատացեք՝ ստացված համը լրիվ արժե ձեր ծախսած ժամանակին:
Եվ այսպես.
Մսային սոլյանկա տավարի երիկամներով
Բաղադրիչները`
Ոսկորով տավարի միս – 600 գր
Տավարի երիկամներ – 400 գր
Խոզի ֆիլե ծխեցված – 200 գր
Նրբերշիկ – 200 գր
Ապխտած երշիկ (սալյամի) – 200 գր
Սոխ – 3 ոչ մեծ գլուխ
Գազար – 1 հատ
Մարինացված վարունգ – 5 հատ (միջին չափսի)
Մաինացված վարունգի ջուր – 50 մլ
Առանց կորիզ ձիթապտուղ – 100 գր
Տոմատի մածուկ – 2 ճ. գդ
Դափնու տերև - 2 հատ
Հատիկավոր սև պղպեղ – 6-7 հատիկ
Բուրավետ հատիկավոր պղպեղ – 3-4 հատ
Աղացած սև պղպեղ – ½ թ. գդ
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Առաջին հերթին զբաղվենք երիկամներով: Որպեսզի ազատվենք դրանց հատուկ սպեցիֆիկ բույրից, դրանք պետք է ճիշտ պատրաստել և եփել:
Սա արեք առավոտյան, քանի որ երկամը պետք է բաժանենք երկու մասի և 4-5 ժամ թողնել սառը ջրում՝ պարբերաբար այն փոխելով:
Այնուհետև մաքրում ենք երիկամները ավելորդ յուղից անոթները: Երիկամների վրա ջուր ենք լցնում (այնպես, որ մի թեթև ծածկեն) և դնում ենք կրակին: Եռալուց հետո եփում ենք 3 րոպե, թափում ջուրը, լվանում երիկամները, վրան կրկին ջուր լցնում և եփում 5 րոպե:
Մսային սոլյանկա տավարի երիկամներով
Կրկին թափում ենք ջուրը, երրորդ անգամ թարմ ջուր լցնում, ավելացնում 1 գլուխ սոխ և եփում մինչ պատրաստ լինելը՝ 30-40 րոպե: Պատրաստ լինելուց 10 րոպե առաջ աղ ենք անում:
Այնուհետև թողնում ենք, որ երիկամները սառչեն և կտրատում ենք փոքր խորանարդների կամ բարակ շերտերի, ըստ ցանկության: Կարևորը, որ բոլոր բաղադրիչները միանման կտրատված լինեն: Սա, իհարկե, չի ազդում համի վրա, բայց, ինչպես գիտենք, արտաքին տեսքը պակաս կարևոր չէ ☺️
Երիկամների հետ միաժամանակ դնում ենք եփվելու ոսկորով տավարի միսը:
Մսի լրիվ պատրաստ լինելուց կես ժամ առաջ ավելացնում ենք դափնու տերևը, հատիկավոր սև և բուրավետ պղպեղները:
Այնուհետև հանում ենք միսն ու արգանակը քամում ենք այն կաթսայի մեջ, որտեղ եփելու ենք ապուրը:
Կաթսան դնում ենք թույլ կրակին:
Կտրատում ենք միսն ու լցնում կաթսայի մեջ:
Կտրատում ենք սոխն ու տապակում կարագի և բուսայուղի մեջ՝ 5-6 րոպե: Այնուհետև սոխին ենք ավելացնում քերած գազարը և շարունակում տապակել: Զանգվածի վրա լցնում ենք 2 ճ. գդ. ալյուրը, տապակում 1 րոպե, ավելացնում վարունգի ջուրն ու լավ խառնում, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան:
Եթե զանգվածը շատ թանձր է ստացվել, ավելացնում ենք մի քանի գդալ տավարի արգանակից: Ինչից հետո լցնում ենք տոմատի մածուկն ու կտրատված վարունգը: Տապակում ենք մի քանի րոպե և զանգվածն ուղարկում եռացող արգանակի մեջ:
Հենց նույն թավայի մեջ 2-3 րոպե տապակում ենք երիկամեները, ինչից հետո ավելացնում ենք կտրատված բոլոր մսային բաղադրիչները, շարունակում ենք ևս 2-3 րոպե տապակել, այնուհետև այս զանգվածը նույնպես լցնում ենք կաթսայի մեջ:
Եփում ենք 6-7 րոպե, որպեսզի համերը լավ միախառնվեն:
Վերջում ավելացնում ենք կտրատված զեյթունն ու համեմում աղով և պղպեղով:
Անջատում ենք կրակն ու թողնում որ սոլյանկան թրմվի մի քանի րոպե:
Ապուրը լցնում ենք ափսեների մեջ, զարդարում մաղադանոսով ու կիտրոնի կտորով:
Մատուցում ենք թթվասերով:
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected