Խոզի անուշաբույր սրունք մեղրա-մանանեխային սոուսում
Խոզի անուշաբույր սրունք մեղրա-մանանեխային սոուսում
Ողջույն ընկերներ
Նոր տարուն հաշված օրեր են մնացել, և տանտիրուհիները, իհարկե, վերջնական տեսքի են բերում տոնական մենյուն, որտեղ, ամենայն հավանականությամբ, կարևոր տեղ է զբաղեցնում ավանդական խոզի բուդը:
Այսօր ես կկիսվեմ բաղադրատոմսով, որը հիանալի կփոխարինի խոզի բդին՝ խոզի սրունք (այս հատվածն ընկնում է ազդրի կամ թիակի և ծնկի մեջտեղում):
Խորհուրդ. վերցրեք դիմացի սրունքը, այն ավելի համեղ է, յուղի շերտը բարակ է և քիչ ջլոտ է:
Քանի որ սրունքը մեծ չէ, շատ հյուրերի դեպքում կարող եք մի քանի հատ պատրաստել:
Եվ այսպես, մեզ անհրաժեշտ է.
Բաղադրիչները՝
Խոզի սրունք – 1 հատ
Դիժոնյան մանանեխ – 1 ճ. գդ.
Աղացած սև պղպեղ – 1/3 թ. գդ.
Աղացած կարմիր պղպեղ – 0,5 թ. գդ.
Օրեգանո – 0,5 թ. գդ.
Մեղր – 1 ճ. գդ.
Չոր գինի – 100 մլ.
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Մարինադի համար
Ջուր – 2-2,5 լ.
Կոճապղպեղ – 40 գր.
Սխտոր – 2 պճեղ
Թարմ չիլի պղպեղ – 1 հատ
Դափնու տերև - 2 հատ
Հատիկավոր սև պղպեղ – 6-8 հատիկ
Բուրավետ պղպեղ – 5 հատիկ
Համեմի սերմեր – 1 թ. գդ.
Աղ – 1,5 ճ. գդ.
Խոզի անուշաբույր սրունք մեղրա-մանանեխային սոուսում
Պատրաստման եղանակը
Առաջին հերթին պատրաստում ենք մարինադը:
Ջրով կաթսայի մեջ ավելացնում ենք մարինադի համար անհրաժեշտ բոլոր բաղադիրչներն ու դնում ուժեղ կրակի վրա:
Եռալուց հետո եփում ենք ևս 1 րոպե, այնուհետև անջատում ենք կրակն ու թողնում մինչ ամբողջությամբ կսառչի:
Իմիջայլոց, մարինադի հրաշալի բույրը տարածվելու է խոհանոցով մեկ:
Մեծ տարայի մեջ դնում ենք լավ լվացած խոզի սրունքը, որը պետք է նախօրոք մի քանի տեղից ծակծկել: Սրունքի վրա լցնում ենք մարինադն այնպես, որ ամբողջությամբ ծածկի այն:
Տարան փակում ենք կափարիչով, դնում սառը տեղ՝ մի քանի ժամով: Ես, սովորաբար, թողնում եմ ամբողջ գիշեր:
Մարինացված սրունքը չորացնում են թղթե սրբիչով:
Ամանի մեջ խառնում ենք մեղրը, մանանեխը, օրեգանոն, սև ու կարմիր պղպեղը և ստացված զանգվածը բոլոր կողմերից քսում խոզի սրունքին:
Տապակը (ցանկալի է բարձր եզրերով) ծածկում ենք ֆոլգայի երկու շերտով. դրա վրա դնում սրունքը, վրան լցնում գինին և սրունքն ամուր փաթաթում ֆոլգայով:
Տապակն ուղարկում ենք 200 միացրած ջեռոցը 1,5 ժամով, ինչից հետո բացում ենք ֆոլգան և տապակում ևս 10 րոպե՝ մինչ կաշին կկարմրի:
Վերջ, մեր ուտեստը պատրաստ է: Միսն այնքան նուրբ է ստացվում, որ ուղղակի հալչում է բերանում:
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected