Խարչո. վրացական խոհանոցի իսկական հպարտությունը
Խարչո. վրացական խոհանոցի իսկական հպարտությունը
Ողջույն, ընկերներ
Վրացական ուտեստներ սիրում ենք գրեթե բոլորս: Դրանց շարքում է անուշաբույր, հագեցած և յուղալի խարչո ապուրը, որը վրացական խոհանոցի իսկական հպարտությունն է:
Դասական բաղադրատոմսում խարչոն պատրաստվում է տավարի մսից՝ թթու լավաշի ավելացմամբ: Այս կծու-թթու ապուրը կջերմացնի ձեզ ցուրտ եղանակներին:
Եվ այսպես, մեզ հարկավոր է.
Բաղադրիչները՝
Տավարի յուղալի միս – 500 գր.
Սոխ – 2 գլուխ
Սխտոր – 1 պճեղ
Բրինձ – 150 գր.
Դափնու տերև - 2 հատիկ
Հատիկավոր սև պղպեղ – մի քանի հատիկ
Թթու լավաշ – 100 գր.
Ընկույզ – 100 գր.
Կծու կանաչ պղպեղ – կես պատիճ
Տոմատի մածուկ – 1 ճ. գդ.
Աջիկա – 1 ճ. գդ.
Խմելի-սունելի – 1 ոչ լիքը թ. գդ.
Համեմ – կես կապ
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Խարչո. վրացական խոհանոցի իսկական հպարտությունը
Պատրաստման եղանակը
Միսը լվանում ենք, վրան սառը ջուր լցնում և դնում եփվելու:
Կրակն անջատելուց 15 րոպե առաջ ավելացնում ենք դափնու տերևները, հատիկավոր սև պղպեղն ու աղը:
Պատրաստի միսը կտրատում ենք ոչ մեծ կտորների, իսկ արգանակը՝ մաղի միջով անցկացնում:
Ինչից հետո արգանակը կրկին դնում ենք կրակին, ավելացնում լվացած բրինձն ու մսի կտորները:
Թավայի մեջ մի փոքր կարագով ցածր կրակի վրա շոգեխաշում ենք մանր կտրատված սոխը: Այո՛, ճիշտ կարդացիք, սոխը շոգեխաշում ենք և ոչ տապակում. այն պետք է փափկի, բայց իր գույնը չփոխի: Սա սովորաբար տևում է 10-12 րոպե:
Սոխին ավելացնում ենք տոմատի մածուկն ու աջիկան, խառնում և կրակին թողնում ևս 5 րոպե:
Այս ընթացքում մանրեցնում ենք սխտորը, կտրատում կծու պղպեղը: Ընկույզը կա՛մ մանրեցնում ենք դանակով, կա՛մ անցակցնում մսաղացով:
Միախառնում ենք պղպեղը, ընկույզը, սխտորը և ավելացնում խմելի-սունելին:
Այս զանգվածի վրա մի փոքր արգանակ ենք լցնում և խառնում:
Ստացված ընկուզային խառնուրդն իր հերթին լցնում ենք ապուրով կաթսայիմեջ: Դրան ենք ավելացնում սոխն ու թթու լավաշի բարակ կտորները:
Խորհուրդ. եթե թթու լավաշը չոր է, նախապես այն թրջեք ջրի մեջ:
Վերջում ավելացնում ենք մանր կտրատված համեմը:
Եվ վերջ, մեր անուշաբույր ու համեղ ապուրը պատրաստ է
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected