Թեթև աղցան խնձորով և մոցարելլայով
Թեթև աղցան խնձորով և մոցարելլայով
Ողջույն ընկերներ
Այսօր պատրաստում ենք շատ պարզ, բայց համեղ աղցան, որը կատարյալ է ինչպես ամենօրյա ընթրիքի, այնպես էլ տոնական սեղանի համար:
Բացի այդ՝ այս աղցանը լի է վիտամիններով և շատ հարմար է, նրանց համար, ովքեր հետևում են իրենց կազմվածքին ☺️
Բաղադրիչները`
Խնձոր – 1 հատ
Պրաս սոխ (վաճառվում է սուպերմարկետներում) – կեսը
Ռուկոլա – 100 գր.
Հազար – 100 գր.
Մոցարելլա – 50 գր.
Ընկույզ – 50 գր.
Ձիթայուղ – 3 ճ. գդ.
Կիտրոնի հյութ – 2 ճ. գդ.
Մեղր – 1 ճ. գդ.
Բալզամիկ քացախ – 1 ճ. գդ.
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Աղացած սև պղպեղ ՝ ըստ ճաշակի
Համեմ կամ մաղադանոս
Թեթև աղցան խնձորով և մոցարելլայով
Պատրաստման եղանակը
Լվանում ենք ռուկոլան և հազարը, չորացնում և մեծ կտորներով պոկում: Պրասը կտրատում ենք բարակ օղակների, իսկ պանիրը՝ շերտերի:
Ընկույզը տապակում ենք չոր թավայի մեջ, կարող ենք մանրացնել կամ ամոբղջական կտորներով թողնել:
Մաքրում ենք խնձորը, կտրատում բարակ շերտերի և վրան կիտրոնի հյութ ցողում:
Սոուսի համար խառնում ենք մեղրը, ձիթայուղը, բալզամիկ քացախը, աղն ու սև պղպեղը և լավ խառնում:
Ստացված սոուսը լցնում ենք կանաչու, պրաս սոխի և խնձորի վրա, խառնում և այդպես թողնում 10 րոպե:
Պատրաստի աղցանը լցնում ենք ափսեի մեջ, զարդարում մոցարելլայով, ընկույզով և մաղադանոսով:
Ահա և վերջ, համեղ աղցանը պատրաստ է:
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected