Նյուդի սպանախից և ռիկոտայից ՝ լոլիկի սոուսի մեջ
Նյուդի սպանախից և ռիկոտայից ՝ լոլիկի սոուսի մեջ
Ողջույն ընկերներ
Այսօր ձեզ հետ կիսվելու եմ նյուդիի՝ Տոսկանայի տարածաշրջանի շատ հեշտ պատրաստվող, անչափ համեղ ու թեթև բաղադրատոմսով:
Նյուդի նշանակում է մերկ. այսինքն՝ սա ռիկոտայից և սպանախից ռավիոլի է, բայց առանց պաստայի՝ առանց հագուստի ☺️
Եվ այսպես, մեզ հարկավոր է.
Բաղադրիչները՝
Սպանախ – 200 գր
Ռիկոտա – 350 գր
Ձու – 1 հատ
Ալյուր – 100 գր
Պարմեզան պանիր – 2 ճ. գդ.
1 Կիտրոնի քերած ցեդրա
Սոուսի համար
Լոլիկ – 5 հատ
Սխտոր – 1 պճեղ
Ձիթապտղի յուղ – 2 ճ. գդ.
Կանաչ ռեհան – թարմ կամ չորացրած
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Աղացած սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Նյուդի սպանախից և ռիկոտայից ՝ լոլիկի սոուսի մեջ
Պատրաստման եղանակըՍպանախը եռացնում ենք 2-3 րոպե և շուռ ենք տալիս քամիչի մեջ: Երբ այն կսառչի, լավ քամում ենք՝ ավելորդ հեղուկից ազատվելու համար, ապա շատ մանր կտրատում ենք:
Սպանախին ենք ավելացնում ռիկոտան, ձուն, ցեդրան, ալյուրը կամ սպիտակաձավար, մանր քերած պարմեզան: Կարող եք մի փոքր աղ ավելացնել, բայց զգույշ եղեք, որովհետև պարմեզանն արդեն աղի է:
Ջրով լի կաթսան դնում ենք կրակին: Մինչ ջուրը կեռա, պատրաստենք սոուսը: Հա, չմոռանաք վերջում ջրի մեջ մի փոքր աղ անել:
Հանում ենք լոլիկի կեղևները և դրանք բլենդերով մանրացնում խյուսի տեսքով: Եթե ձեռքի տակ բլենդեր չունեք, հանգիստ կարող եք լոլիկներն անցկացնել քերիչի խոշոր ատամներով:
Ստացված խյուսը լցնում ենք տապակի մեջ, ավելացնում մանր կտրատված սխտորը, ձիթապտղի յուղը, ռեհանի 2-3 տերև (եթե չորացրած է, ապա 0,5 թ. գդ.), համեմում ենք աղով և պղպեղով: Սոուսը թանձրացնելու համար եռացնում ենք մի քանի րոպե:
Սպանախային զանգվածից գնդիկներ ենք ստանում.
վերցնում ենք 1 ճ. գդ. զանգվածից, դրան ձեռքերով գնդիկի տեսք տալիս, թավալ տալիս ալյուրի մեջ և դնում պերգամենտի կամ տախտակի վրա:
Եփում ենք գնդիկները եռացող ջրում մի քանի րոպե րոպե: Հենց դրանք ջրի երես բարձրանան, ուրեմն պատրաստ են:
Այնուհետև դրանք հանում ենք և դնում սոուսով թավայի մեջ: Եփում ենք 1-2 րոպե և վերջ, էլեգանտ և թեթև ուտեստը պատրաստ է:
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected