Նախուտեստ ա-լյա մութաբալ
Նախուտեստ ա-լյա մութաբալ
Ողջույն ընկերներ
Պատահաբար աչքովս մի շատ հետաքրքիր բաղադրատոմս ընկավ՝ շատ հեշտ պատրաստվող և առաջին հայացքից գրավիչ:
Այն ոչ մի անուն չուներ, այնպես որ անվանումն ինքս ընտրեցի, քանի որ, բացառությամբ որոշ բաղադրիչների, նախուտեստը նման է մեզ այնքան ծանոթ մութաբալին:
Անպայման պատրաստեք և զարմացրեք տանեցիներին ու, ինչու չէ, նաև հյուրերին:
Եվ այսպես, մեզ անհրաժեշտ է.
Նախուտեստ ա-լյա մութաբալ
Բաղադրիչները՝
Դդմիկներ – 3 հատ
Ընկույզ – 100 գր
Սխտոր – 2 ոչ մեծ պճեղ
Քամած մածուն – 4-5 ճ. գդ.
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Բուսայուղ – 2 ճ. գդ. (տապակելու համար)
Աղացած կարմիր պղպեղ - վրան ցանելու համար
Նախուտեստ ա-լյա մութաբալ
Պատրաստման եղանակը
Առաջին հերթին չոր թավայի մեջ տապակենք ընկույզը՝ մինչ ոսկեգույն դառնալը: Թողնում ենք, որ այն սառչի և դանակով լավ մանրացնում ենք: Կարևող եք սա ավելի արագ անել. դրա համար ընկույզը լցնում ենք տոպրակի մեջ, թեթև հավասարացնում և գրտնակով վրայով անցնում, ինչպես անում ենք խմոր բացելիս:
Ինչից հետո խոշոր քերիչով անցկացնում ենք դդմիկները (պետք չի կեղևը մաքրել) և ուղարկում ենք ուղիղ բուսայուղով թավայի մեջ:
Այն դնում ենք կրակին և, պարբերաբար խառնելով, շոգեխաշում դդմիկները՝ մինչ ամբողջ հեղուկը կգոլորշիանա: Վերջում համեմում ենք աղով:
Նախուտեստ ա-լյա մութաբալ
Թողնում ենք, որ զանգվածը սառչի և վրան լցնում ենք ճզմած սխտորը, մածունն ու ընկույզը: Լավ խառնում ենք:
Նախուտեստը տեղափոխում ենք մատուցման ափսեի մեջ, վրան կարմիր պղպեղ ցանում և 1 ճ. գդ. բուսայուղ լցնում:
Ահա և վերըջ, ընդամենը 10 րոպեում մեր համեղ նախուտեստը պատրաստ է:
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected