Մուսսային տորթ Բեյլիս
Բեյլիս
Ողջույն ընկերներ,
Հյուրեր ունե՞ք …ուրեմն անպայման պատրաստեք այս նուրբ, շոկոլադա-մուսսային տորթը՝ Բեյլիսը:
Երևի ինչպես անվանումից հասկացաք, գլխավոր բաղադրիչը, որը և տորթին իր յուրահատուկ համն է տալիս, Baileys լիկյորն է, և, իհարկե, բարձրորակ շոկոլադը:
Առհասարակ, եթե շոկոլադը մտնում է ինչ-որ աղանդերի բաղադրիչների մեջ, ապա, ինձնից ձեզ խորհուրդ, անպայման ընտրեք որակյալ թանկ շոկոլադ. դրանից ձեր աղանդերը միայն կշահի:
Այս աղանդերը շատ հեշտ է պատրաստվում և, որ ամենակարևորն է, այն կարող եք պատրաստել նախօրոք. աղանդերը հեշտությամբ սառնարանում մեկ օր կսպասի ձեր հյուրերին:
Հա, ուզում եմ նաև խոսել այս աղանդերը պատրաստելու կարևոր խոհանոցային պարագայի՝ բացվող օղակի մասին. այն նախատեսված է բարձր կողքերով տորթերը հավաքելու համար:
Կցում եմ նկարը՝
Եթե չունեք այդպիսի օղակ,ես խորհուրդ եմ տալիս ամեն դեպքում ձեռք բերել. այն պետք է գալիս այսպիսի մուսսային տորթերի պատրաստման, ինչպես նաև բազմաշերտ աղցանները հավաքելու համար:
Դրանով դուք կարող եք հավաքել տարբեր տրամագծի տորթեր՝ համապատասխանաբար կարգավորելով նաև օղակի տրամագիծը:
Եվ այսպես.
Բեյլիս
Բաղադրիչները՝
Բիսկվիթի համար
Ձու – 5 հատ
Շաքարավազ - 5 ճ. գդ.
Ալյուր – 4 ճ. գդ.՝ լիքը
Կակաո – 3 ճ. գդ.
Խմորի փխրեցուցիչ – 1 թ. գդ.
Աղ - 1 պտղունց
Մուսսի համար
Սերուցք 36% - 800 մլ
Շաքարի փոշի – 3 ճ. գդ.
Դառը շոկոլադ՝ մինիմում 80% - 100 գր.
Սպիտակ ծակոտկեն շոկոլադ – 100 գր.
Լիկյոր Baileys – 60 մլ
Գանաշի համար
Կաթ – 50 մլ
Դառը շոկոլադ – 100 գր.
Կարագ – 20 գր.
Բիսկվիթը թրջելու համար
Լիկյոր Baileys – 50 մլ
Ջուր – 50 մլ
Բեյլիս
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստում ենք բիսկվիթը
Ջեռոցը տաքացրեք 180°
Ձուն խառնում ենք շաքարավազին, ավելացնում 1 պտղունց աղն ու հարում՝ մինչև կստատանք սպիտակ փքուն զանգված:
Զանգվածին ավելացնում ենք ալյուրը, կակաոն և փխրեցուցիչն ու խառնում արդեն արդեն վենչիկով:
Հանվող կողքերով կլոր ֆորմայի հատակը ծածկում ենք պերգամենտով, կողքերին և հատակին բուսայուղ քսում, լցնում խմորն ու տեղափոխում ջեռոցը՝ 25-30 րոպեով:
Բիսկվիթի պատրաստ լինելը ստուգեք փայտիկով. այն պետք է չոր դուրս գա բիսկվիթից:
Այնուհետև բիսկվիթը թողնում ենք հենց ֆորմայի մեջ սառչի, ինչից հետո հանում ենք այնտեղից, կիսում երկու հավասար մասի:
Բեյլիս
Անցնենք մուսսի պատրաստմանը
Երկու առանձին կաթսաների մեջ լցնում ենք 100-ական մլ սերուցք, տաքացնում դրանք թույլ կրակի վրա՝ ոչ մի դեպքում թույլ չտալով, որ եռան:
Տաքանալուց հետո անջատում ենք կրակը, մի կաթսայի մեջ լցնում ենք մանր կտորներով ջարդած սև շոկոլադը, մյուսի մեջ՝ սպիտակը:
Խառնելով հալեցնում շոկոլադները՝ ստանալով առանց գնդիկների միատարր 2 զանգված:
Ինչից հետո հարում ենք մնացած 600 մլ սերուցքը: Սկսում ենք ցածր արագությամբ՝ աստիճանաբար այն ավելացնելով և դրան զուգահեռ աստիճանաբար ավելացնելով շաքարի փոշին:
Այնուհետև ստացված զանգվածին ավելացնում ենք հալված շոկոլադները, հարում ենք միջին արագությամբ, վերջում լցնում լիկյորն և շարունակում հարել ևս մի անի վայրկյան:
Եթե մուսսը ձեզ մոտ խիտ է ստացվել, կարող եք ևս 10-20 մլ լիկյոր ավելացնել. սրանից միայն մուսսի համը կդառնա ավելի հարուստ ու հագեցած:
Բեյլիս
Հավաքում ենք տորթը
Տորթը հավաքում ենք հենց այն ափսեի մեջ, որով մատուցելու ենք. խորհուրդ չի տրվում ամանից աման տեղափոխել տորթը, քանի որ այն կարող է քանդվել:
Բիսկվիթը թրջելու համար խառնում ենք եռացրած սառեցրած ջուրն ու լիկյորը: Կարող եք ավելացնել նաև 1 թ. գդ. շաքարի փոշի:
Կլոր ափսեի վրա դնում ենք բիսկվիթի առաջին կորժը, վրան հավասարաչափ տարածում թրջելու համար նախատեսված զանգվածի ուղիղ կեսը: Դնում ենք օղակը կորժի դրամագծով, լցնում մուսսի կեսը, ծածկում երկրորդ կորժով, թրջում այն և վրան լցնում մնացած մուսսը:
Ծածկում ենք սննդային թաղանթով և ամբողջ գիշեր թողնում սառնարանում:
Հաջորդ օրը տորթի վրայից զգուշորեն հանում ենք սննդային թաղանթն ու օղակը և հավասարեցնում տորթի կողքերն ու վերևի հատվածը:
Բեյլիս
Գանաշը պատրաստելու համար կաթսայի մեջ լցնում ենք կաթը, անջատում կրակը տաքացնում այն և անջատում այն, մեջը լցնում մանրեցված շոկոլադը, հալեցնում՝ մինչ միատարր զանգված ստանալը և ավելացնում ենք կարագը. այն փայլ ու համ է հաղորդում:
Թողնում ենք, որ գանաշը մի փոքր սառչի և լցնում ենք տորթի վրա:
Տորթը դնում ենք սառնարանում՝ մինչ հյուրերին մատուցելը:
Ահա և վերջ:
Իհարկե այսպես գրելով երկար է ստացվում, բայց մի վախեցեք J. տորթն իսկապես հեշտ է պատրաստվում, իսկ ձեր հյուրերն ուղղակի կհիանան դրա համով:
Բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected