Միջերկրյածովյան բլիթներ պատրաստված ջեռոցում
Միջերկրյածովյան բլիթներ
Ողջույն ընկերներ
Այսօր ձեզ հետ կիսվելու եմ հանգստյան օրվա նախաճաշի բաղադրատոմսով:
Ի՞նչու հանգստյան օրվա…Որովհետև հենց այդ ժամանակ կարող ենք մեզ թույլ տալ առանց շտապելու խոհանոցում գտնվել և հապճեպ ու սովորական նախաճաշի փոխարեն ընտանիքի անդամներին հաճույթ պատճառել նոր ու հետաքրքիր ուտեստով:
Եվ այսպես, մեզ անհրաժեշտ է.
Բաղադրիչները
Ձու – 1 հատ
Տաք ջուր – 80 մլ
Ալյուր – 150-160 գր.
Արագ լուծվող խմորիչ (ինձ մոտ Սափ-Մոմենտ է) – 1 թ. գդ.
Քերած պարմեզան – 2 ճ. գդ.
Ռիկոտա – 100 գր.
Մոցարելլա կամ սուլուգունի – 100 գր.
Չերի լոլիկ – 8-10 հատ
Աղացած սև պղպեղ – ¼ թ. գդ.
Աղ – 1 պտղունց
Միջերկրյածովյան բլիթներ
Պատրաստման եղանակը
Թասի մեջ վենչիկով հարում ենք ձուն՝ աղով և սև պղպեղով: Ավելացնում ենք քերած պարմեզանը:
Ալյուրի մեջ խառնում ենք խմորիչը և ալյուրի կեսը լցնում ձվի վրա:
Խառնում ենք, ավելացնում ջուրն ու լցնում ալյուրի մյուս կեսը:
Ստացված խմորը պետք է ունենա կեքսի խմորի նման կոնսիստենցիա. ոչ հեղուկ և ոչ էլ շատ թանձր:
Անհրաժեշտության դեմքում ավելացրեք ջուր կամ ալյուր:
Թասը ծածկում ենք սրբիչով և թողնում, որ խմորը 10 րոպե հանգստանա:
Չերի լոլիկները բաժանում ենք 8 մասի, մոցարելլան կտրում մանր խորանարդների և ավելացնում խմորին:
Խմորի մեջ մանրացնում ենք ռիկոտան, լցնում օրեգանոն: Եթե ունեք թարմ կանաչ ռեհան, հանգիստ դա էլ ավելացրեք: Զանգվածը զգուշորեն խառնում ենք:
Ջեռոցի տապակը ծածկում ենք պերգամենտով, խմորը դնում ենք բաժիններով՝ յուրաքանչյուրը 1 լիքը ճաշի գդալ
Թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտավոր 20-25 րոպե:
Ահա և վերջ, մեր նախաճաշը պատրաստ է:
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected