Հավի քարաճիկ սոխով և լոլիկով
Հավի քարաճիկ սոխով և լոլիկով
Ողջույն ընկերներ
Այսօր պատրաստելու ենք շատ հեշտ, համեղ և բյուջետային ուտեստ՝ հավի քարաճիկ:
Այն ստացվում է շատ նուրբ ու համեղ. իդեալական ողջ ընտանիքի համար: Կարելի է մատուցել սիրելի խավարտով:
Բաղադրիչները՝
Հավի քարաճիկ – 1 կգ
Սոխ – 2 մեծ գլուխ
Լոլիկ – 2 հատ
Խառը կանաչի – 1 կապ
Մարինադի համար
Ձիթայուղ – 3 ճ. գդ.
Սոյայի սոուս – 2 ճ. գդ.
Մեղր – 1 ճ. գդ.
Դիժոնյան մանանեխ – 1 թ. գդ.
Չիլի պղպեղ – 1 հատ
Սխտոր 3 փոքր պճեղ
Աղ՝ ըստ ճաշակի
Աղացած սև պղպեղ – 0.5 թ. գդ.
Աղացած կարմիր պղպեղ – 0.5 թ. գդ.
Հավի քարաճիկ սոխով և լոլիկով
Պատրաստման եղանակը
Նախ պատրաստենք մարինադը:
Խառնում ենք ձիթայուղը, սոյայի սոուսը, կտրատված չիլի պղպեղը, սխտորը, աղացած սև և կարմիր պղպեղները, մեղրն ու մանանեխը:
Մաքրում ենք քարաճիկն ու լավ լվանում: Վրան լցնում ենք մարինադը, փակում կափարիչով և ամբողջ գիշեր թողնում սառնարանում:
Ինչից հետո ձիթայուղի և մի փոքր կարագի մեջ մոտ 10 րոպե տապակում ենք կիսալուսնաձև կտրատված սոխը, ավելացնում ենք մարինացված քարաճիկը հենց հյութի հետ, փակում ենք կափարիչով և շոգեխաշում՝ մինչ պատրաստ լինելը:
Հավի քարաճիկ սոխով և լոլիկով
Բացում ենք կափարիչը, ավելացնում կտրատված լոլիկն ու շարունակում տապակել արդեն առանց կափարիչի:
Դուք կարող եք գոլորշիացնել ողջ հեղուկը, բայց ես սիրում եմ, երբ հյութը մնում է:
Վերջում ավելացնում ենք մանրեցված կանաչին և անջատում կրակը:
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected