Համեղ մարինադացված լոլիկներ՝ ստերիլիզացմամբ
Համեղ մարինադացված լոլիկներ՝ ստերիլիզացմամբ
Ողջույն ընկերներ
Պահածոյացման սեզոնը եռում է, և բոլոր հայ տնային տնտեսուհիները, թևերը քշտած, անցնում են գործի: Հենց դրա համար էլ այսօր ուզում եմ ձեզ հետ կիսվել մարինադացված լոլիկների՝ իմ կողմից շատ սիրելի համեղ և հետաքրքիր բաղադրատոմսով:
Պահածոյացման համար ամենաշատը համապատասխանում են սալորաձև սորտի (այսինքն՝ երկարավուն) լոլիկները: Դրանք պետք է լինեն ձիգ՝ ոչ փափուկ, մակերեսի վրա չպետք է լինի փչացած, փտած որևէ կետ. այդպիսի մեկ լոլիկը կարող է փչացնել ամբողջ բանկան:
Եվ այսպես, անցնենք գործի.
Բաղադրիչները (մեկ լիտրանոց բանկայի համար)՝
Լոլիկ
Խոշոր աղ – 2 թ. գդ. (թափ տված)
Շաքարավազ – 2 ճ. գդ.
Քացախի էսենցիա – 1 թ. գդ.
Բուսայուղ – 1 ճ. գդ.
Սխտոր – 2 պճեղ
Սոխ – 0.5 – 1 հատ (ըստ ճաշակի)
Հատիկավոր սև պղպեղ – 10-12 հատ
Ռեհան, մաղադանոս
Չիլի պղպեղ՝ ըստ ցանկության
Համեղ մարինադացված լոլիկներ՝ ստերիլիզացմամբ
Պատրաստման եղանակը
Նախ և առաջ լվանում ենք բանկաները, եռացրած ջրով ցողում և մի կողմ դնում: Կափարիչները եռացնում ենք 10-15 րոպեի ընթացքում:
Իսկ հիմա պատրաստենք բոլոր բաղադրիչները:
Լվանում ենք լոլիկները, հեռացնում պոչիկներն ու կիսում երկու հավասար մասի: Սոխը կտրատում ենք կիսալուսնաձև, սխտորը՝ շերտերով, իսկ կանաչին՝ խոշոր:
Բանկայի հատակին շարում ենք սխտորը, լցնում պղպեղի հատիկները և մինչև բանկայի կեսը խիտ դասավորում ենք լոլիկները՝ դրանք հերթագայելով սոխի հետ:
Այնուհետև լցնում ենք 2 լիքը ճ. գդ. կտրատված ռեհանն ու մաղադանոսը, աղը, շաքարավազն ու բուսայուղը՝ յուրաքանչյուր բանկայի մեջ այնքան, որքան նշված է բաղադիրչների մեջ: Ու քանի որ ես կծվի մեծ սիրահար եմ, ավելացնում եմ նաև չիլի պղպեղի փոքրիկ պատիճ:
Շարունակում ենք բանկայի մեջ մինչև վերջ դասավորել լոլիկն ու սոխը, բայց այնպես, որ լիլիկը հանկարծ դուրս չգա բանկայի եզրերից:
Երբ այս նույնն անում ենք մնացած բոլոր բանկաների հետ, դրանց մեջ եռման ջուր ենք լցնում ու ծածկում ենք ստերիլ կափարիչով (չենք փակում, պարզապես կափարիչը դնում ենք վրան):
Համեղ մարինադացված լոլիկներ՝ ստերիլիզացմամբ
Մեծ կաթսայի հատակին ծալված սրբիչ ենք դնում և շարում բանկաները: Կաթսայի մեջ մինչև բանկաների ուսերը տաք ջուր ենք լցնում (ոչ եռման) և դնում ենք միջին կրակին: Կաթսայի միջի ջուրը եռալուց հետո ստերլիզացնում ենք 20 րոպե:
Այնուհետև հանում ենք բանկաները, դրանցից յուրաքանչյուրին մեկական գդալ քացախի էսենցիա ենք ավելացնում և զակատ անում:
Բանկաները շուռ ենք տալիս գլխի վրա, լավ փաթաում ենք պլեդով կամ մեծ սրբիչով և թողնում, որ ամբողջությամբ սառչեն:
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected