Գազարով տորթ. ամենասիրելի աղանդերներից մեկը
Գազարով տորթ
Ողջույն ընկերներ
Սուրբ Զատկի նախօրեին ուզում եմ ձեզ հետ կիսվել իմ ամենասիրելի աղանդերներից մեկի՝ գազարով տորթի բաղադրատոմսով:
Իհարկե այն կարելի է և պետք է պատրաստել կլոր տարի, ինչն ինքս եմ անում, պարզապես այս անգամ նկարով ցույց կտամ տորթը զարդարելու երկու տարբերակ՝ ամենօրյա և հատուկ Զատիկի համար:
Դե իսկ դուք կարող եք զարդարել տորթն այնպես, ինչպես թույլ կտա ձեր երևակայությունը և կոնկրետ հատուկ առիթը:
Այս տորթին անհնար է չսիրահարվել, ուստի այն անպայման պետք է պատրաստել:
Եվ այսպես, գնացինք:
Բաղադրիչները՝
Ձու - 4 հատ
Քերած գազար - 400 գր.
Նարինջ - 1 հատ
Շաքարավազ (կարելի է նաև շագանակագույն) - 200 գր.
Ընկույզ - 200 գր.
Հոտ չունեցող բուսայուղ - 100 մլ
Ալյուր - 300-350 գր.
Փխրեցուցիչ (Разрыхлитель) - 1 թ. գդ.
Դարչին - 0.5 թ. գդ.
Հիլ աղացած - 1 պտղունց
Մշկընկույզ - 1 պտղունց
Աղ - 1 պտղունց
Կրեմի համար
Սերուցք 33-36% - 150մլ
Մասկարպոնե - 250 գր.
Շաքարի փոշի - 2-3 ճ. գդ.
Վանիլին - դանակի ծայրով
Զարդարելու համար
Բիսկվիթ՝ ներկված կանաչ գույնով
Նուշի թերթիկներ (քերուկ)
Զատկի ձվի տեսքով կոնֆետներ
Նարնջի ցեդրա
Պատրաստման եղանակը
Սկզբում թեթև կարմրացնում ենք ընկույզը չոր տապակի մեջ, այնուհետև՝ կտրատում:
Միջին քերիչով անցկացնում ենք գազարը: Քերում ենք նաև նարնջի ցեդրան և ավելացնում գազարին:
Թասի մեջ խառնում ենք բոլոր չոր բաղադրիչները՝ ալյուրը, համեմունքները, աղն ու փխրեցուցիչը:
Անցնենք բիսկվիթին:
Միքսերով հարում ենք ձուն և շաքարավազը՝ մինչև բաց գույնի և փքուն փրփուրի առաջանալը: Բարակ շիթով լցնում ենք բուսայուղը՝ չդադարելով հարելը, բայց արդեն ցածր արագությամբ:
Ավելացնում ենք չոր բաղադրիչները և լավ խառնում ենք վենչիկով: Վերջում ավելացնում ենք գազարն ու ընկույզը: Խառնում ենք:
Ֆորման ծածկում ենք պերգամենտով, հատակը ու կողքերը քսում բուսայուղով: Խմորը դատարկում ենք ֆորմայի մեջ և դնում 180° տաքացրած ջեռոցն ու թխում 40-50 րոպե:
Անպայման փայտիկով ստուգեք խմորի պատրաստ լինելը. փայտիկը խմորից պետք է չոր դուրս գա:
Կրեմը պատրաստելու համար հարում ենք սերուցքը, շաքարի փոշին ու վանիլինը, ավելացնում ենք մասկարպոնեն, հարում ևս մի քանի վայրկյան և վերջ, կրեմը պատրաստ է: Այն ստացվում է շատ նուրբ և թեթև:
Կրեմը առատորեն քսում ենք պատրաստի բիսկվիթի գագաթին ու կողքերին:
Ամենօրյա զարդարանքի համար ես օգտագործում եմ օշարակի մեջ եփած նարնջի ցեդրան:
Ահա ինչպես այն պատրաստել.
Հատուկ դանակով հեշտությամբ հանում ենք կաշին՝ բարակ ժապավեններով:
Եթե չունեք հատուկ դանակ, կտրեք կեղևի կտորները՝ աշխատելով չվերցնել սպիտակ դառը մասը:
Փոքր կաթսայի մեջ լցնում ենք 1 բաժակ սառը ջուր, ավելացնում մոտ ¾ բաժակ շաքարավազ և հասցնում եռման աստիճանի:
Երբ շաքարավազը կհալվի, թողնում ենք, որ օշարակը մի քանի րոպե եռա ցածր կրակին, լցնում ենք նարնջի ցեդրան և 20 րոպե եփում՝ երբեմն խառնելով:
Խորհուրդ. ցեդրան եփելուց առաջ ցանկալի է դրանք մի քանի ժամով թրջել սառը ջրում: Ջուրը ժամանակ առ ժամանակ փոխեք:
Այս եղանակով ցեդրան գրեթե կորցնում է իր դառնությունը:
Իսկ հիմա անցնենք տոնական զարդարանքին:
Պատրաստում ենք բիսկվիթային խմոր՝ օգտագործելով 1 ձու, 1 ճ. գդ. շաքարավազ, 1.5 ճ. գդ. ալյուր: Խմորին ավելացնում ենք կանաչ գույնի սննդային գունանյութ և թխում ուղիղ 5 րոպե: Ուշադիր եղեք, որ չչորացնեք:
Արդեն սառած բիսկվիթը ձեռքերով մանրացնում ենք փշրանքների (սա կլինի մեր խոտը):
Տորթը զարդարում ենք այդ փշրանքներով, նուշի քերուկով և կոնֆետներով:
Այս զարդարանքը հատկապես կուրախացնի երեխաներին, քանի որ բացի համեղ տորթից, նրանց բաժին կհասնեն նաև կոնֆետները ☺️
Շնորհավորում եմ գալիք ամենալուսավոր տոնի՝ Սուրբ Զատիկի կապակցությամբ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected