Ձու Օրսինի հացի տապակած կտորների վրա
Ձու Օրսինի հացի տապակած կտորների վրա
Ողջույն ընկերներ
Այսօր առաջարկում եմ սովորական հավկիթի շատ նրբաճաշակ բաղադրատոմս՝ ձու Օրսինի կամ «Ազնվականի նախաճաշ»:
Հայտնի չէ, թե որտեղից է առաջացել Օրսինի անունը:
Ենթադրաբար դա այն կոմսի ազգանունն է, ով բաղադրատոմսը հանձնել է ֆրանսիացի նկարիչ Կլոդ Մոնեին, ով ոչ միայն հիանալի ստեղծագործող էր, այլև հրաշալի գուրման և իր տետրում գրի էր առնում տարբեր բաղադրատոմսեր:
Պատրաստեք այս ուտեստը նախաճաշի համար և ուրախացրեք ձեր ընտանիքին այնպիսի պարզ ուտեստի հետաքրքիր մատուցմամբ, ինչպիսին ձվածեղն է:
Եվ այսպես, մեզ հարկավոր է.
Բաղադրիչները՝ (3 բուտերբրոդի համար)
Ձու – 3 հատ
Շաքարավազ – 1/3 թ. գդ.
Աղ – 1/3 թ. գդ.
Աղացած սև պղպեղ – մեկ պտղունց
Մշկընկույզ – մեկ պտղունց
Հաց – 3 կտոր
Կարագ – 30 գր.
Ձու Օրսինի հացի տապակած կտորների վրա
Պատրաստման եղանակը.
Դեղնուցներն առանձնացնում ենք սպիտակուցներից: Յուրաքանչյուր դեղնուց դնում ենք առանձին ամանի մեջ:
Սպիտակուցներին ավելացնում ենք աղն ու հարում՝ մինչ առատ փրփրելը: Այնուհետև ավելացնում ենք շաքարավազն ու շարունակում հարել՝ մինչ կոշտ գագաթներ ստանալը:
Ձեռոցի տապակի վրա պերգամենտ ենք փռում: Դրա վրա խոհանոցային խոզանակով բուսայուղ ենք քսում: Սպիտակուցային զանգվածը բաժանում ենք 3 հավասար մասի և դրանք լցնում գեղեցիկ, փարթամ կլոր ամպերի տեսքով:
Այս ամպիկներից յուրաքանչյուրի կենտրոնում փոս ենք անում. հենց այստեղ հետո պետք է դնենք դեղնուցները:
Տապակը դնում ենք նախօրոք 180° տաքացրած ջեռոցը՝ 3-4 րոպեով: Այս ընթացքում սպիտակուցները պետք է մի փոքր պնդանան:
Ժամանակը լրանալուն պես տապակը հանում ենք բերում ջեռոցից և փոսերից յուրաքանչյուրի մեջ դնում մեկական դեղնուց:
Վրան ցանում ենք սև պղպեղն ու մշկընկույզը և դնում հետ ջեռոցը՝ 3 րոպեով: Մեզ պետք է, որպեսզի դեղնուցը ծածկվի կեղևով, բայց ներսում թեթև թույլ մնա:
Ձու Օրսինի հացի տապակած կտորների վրա
Հացի կտորները տապակում ենք չոր թավայի մեջ: Կարող եք օգտագործել ցանկացած տեսակի հաց, որը ձեզ դուր է գալիս:
Հացի վրա կարագ ենք քսում և յուրաքանչյուր հացի կտորի վրա դնում արդեն պատրաստ մեկական Օրսինին: Վրան կարելի է կանաչի կամ քերած պանիր շաղ տալ:
Ընդհանրապես, նման բուտերբրոդներ պատրաստելիս կարելի է զարկ տալ երևակայությանը:
Օրինակ՝ հացի կտորի վրա կարելի է տապակած բեկոն, խոզապուխտ կամ ավոկադոյի բարակ շերտեր դնել և վրան նոր միայն Օրսինին:
Ամենայն բարիք և բարի ախորժակ
Բաղադրատոմսը կարող եք Save անել՝ սեղմելով վերնագրի ներքևում գտնվող կոճակը:
Այլ բաղադրատոմսերի համար անցեք հղումով:
Ինչպես նաև հետևեք մեզ Facebook-ում և Instagram-ում
Այս բաժնում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել Kisvir.am հարթակի ադմինիստրացիայի տեսակետների հետ
Կարող եք դիտել նաև
[quads id=7]
Stay connected